Lähtölaukaus


Huono työ ahdistaa enemmän kuin työttömyys  

Huono työ ahdistaa enemmän kuin työttömyys

Antti Akonniemi

Taloussanomien raportoiman tutkimuksen mukaan huono työ ahdistaa enemmän kuin työttömyys. Luulen, että tämä on meille monelle itsestäänselvyys. Hyvä työilmapiiri ja -kulttuuri merkitsevät todella paljon elleivät eniten. Silti näyttää siltä, että tämä unohtuu monelta joko tieten tahtoen tai vahingossa.

Olen todistanut vierestä muutamaa tapausta, jossa yritys on tärvellyt itsensä: johdon ei tarvitse tehdä kuin muutama kriittinen moka ja koko yrityksen ilmapiiri on tulehtunut. Tulehtunutta ilmapiiriä onkin sitten melkein mahdotonta korjata. Varsinkaan, jos johto ei itse ole ymmärtänyt/havainnut mokanneensa. Isot firmat kestävät mokailua paremmin, kun on massaa ja momenttia vyöryä eteenpäin. Pienessä firmassa tätä etua ei ole ja pitää tehdä isoja peliliikkeitä, jotta firma saadaan takaisin tolpilleen.

Toivon, etten elä sellaisessa kuplassa, jossa mokia ei havaitse. Jos elän, niin toivon, että niistä huomautetaan minulle. Työilmapiirin merkitys on syytä pitää jatkuvasti esillä, jottei totuus unohdu.

Keskustele Kommentit