Lähtölaukaus


Innovatiivinen yritys: Kaffa Roastery  

Innovatiivinen yritys: Kaffa Roastery

Antti Akonniemi

Osallistuimme eilen Kaffa Roasteryn järjestämään cupping —tilaisuuteen. Suosittelen kaikille, jotka haluavat oppia lisää kahvista ja päästä verryttelemään omia maku- ja hajuaistejaan. Tulevat tilaisuudet ilmestyvät tänne.

Svante explaining how they roast coffee

Svante Hampf kertoi Kaffan tarinan, joka oli itselleni koko reissun kohokohta vaikka kahviaddikti olenkin.

Suurin osa paahtimoiden omistajista ovat joko perineet reseptit ja ammattitaidon tai olleet oppipoikana. Kaffan pojilla tätä ylellisyyttä ei kuitenkaan ollut. Kaffan ensimmäiset vuodet olivat käytännössä kahvin polttoa paahtamisen sijaan, kun pojat opettelivat paahtamisen saloja. Hiljakseen taidot kehittyivät ja nykyään heillä on selkeä prosessi jolla päästään parhaaseen mahdolliseen paahtoon. He eivät käytä lukkoonlöytyjä reseptejä vaan jokainen uusi paahto aloitetaan nollasta. Resepteillä säästettäisiin aikaa, mutta koska sadot ja kahvierätkin ovat erilaisia he uskovat, että kokeilupohjainen paahtoprosessi löytää paremman lopputuloksen.

Cooling roasted beans

Eikä Kaffan innovatiivisuus lopu tähän. Itseäni ihastutti myös se, että Kaffa tekee paahdoista eri kahvikoneille omia versioitaan. Jokainen konemalli muuttaa makua jonkin verran ja näin voidaan pitää huolto siitä, että maku on paras mahdollinen.

Kaffa yrittää hankkia suurimman osan pavuistaan suoraan tiloilta. Tämä mahdollistaa reiluimman korvauksen tilan omistajalle sekä parhaan laadun. He eivät halua sekoittaa papuja, joten kaikki kahvilaadut tehdään aina yhdestä pavusta. Korjaus: Heillä on myös sekoituksia, mutta niissä on huomattavasti vähemmän papuja vs. joidenkin paahtimoiden 20 pavun sekoitukset.

Erittäin inspiroivaa tavata näin ennakkoluulottomia ja intohimoisia yrittäjiä. Kiitos!

Muutama kuva lisää Flickrissä

Keskustele Kommentit