Lähtölaukaus


Mistä tuote- ja palveluideoita?  

Mistä tuote- ja palveluideoita?

Antti Akonniemi

Yksi syy siihen, miksi yritykset eivät lähde rakentamaan uusia palveluja tai tuotteita, on se, ettei ideoita kasva puissa. Tässä muutamia ajatuksia ideoista.

Meille tullessaan Karri Saarinen lanseerasi “What problem are we solving?” -kampanjan. Aiheeseen palataan tilanteessa kuin tilanteessa. Kysymys laittaa ajatukset järjestykseen ja palauttaa fokuksen olennaiseen: asiakkaiden ja loppukäyttäjien ongelmien ratkaisuun. Tästähän ideoissa on kyse?

“Inspiration and wealth will come to you if your goal is to help another person solve a problem.”Jamie Dihiansan

Jamien lainaus on loistava. Auta ihmisiä ratkaisemaan ongelmia.

Ongelmia on ihmisillä kasapäin, mutta mitä ongelmia sinun pitäisi ratkaista? Niitä, jotka osaat ratkaista paremmin kuin muut. Niitä, joiden ratkaisemisesta pidät. Niitä, joiden ratkaiseminen luo merkitystä elämälle. Käytännössä tämä tarkoittaa sellaisten ongelmien ratkaisemista, joihin yritykselläsi on erityistä annettavaa ja jotka koskettavat yrityksesi kulttuuria.

Merkityksellisen ongelman löytäminen on tärkeää. Ilman sitä ongelman ratkaisemisesta tulee tylsää ja momentti katoaa. Koko yrityksen tulisi nähdä ongelmien ratkaisu missiona.

Mitä ympäröiviä ongelmia lähdet ratkaisemaan? Mitä ongelmia haluaisit ratkaistavan puolestasi? Ja edelleen: mikset ehdottaisi yrityksille, mitä asioita juuri heidän kannattaisi ratkaista?

Keskustele Kommentit