Lähtölaukaus


Muista viilata!  

Muista viilata!

Antti Akonniemi

Seth Godin The Dip kirjassaan puhuu polkypyörän renkaasta – 50% täynnä oleva rengas on yhtä huono kuin tyhjä. 100% täynnä oleva rengas on täydellinen, mutta 120 prosenttinen rengas on jo lähellä räjähtää. Viilaus siis kannattaa.

Osallistuimme Kisko Labsin tiimin kanssa pari viikkoa sitten Rails Rumble nimiseen kilpailuun, jossa ideana on rakentaa verkkopalvelu 48 tunnissa. Lähdimme rakentamaan Splendid Bacon nimistä projektihallintatyökalua joka ratkaisi meidän oman ongelman: Näkyvyys siihen kuka tekee mitä milläkin hetkellä. Splendid Baconia tehdessä jouduimme karsimaan alussa tärkeinä pidettyjä ominaisuuksia pois, koska emme olisi ehtineet tekemään niitä valmiiksi. Periaatteessa esimmäiset 24 tuntia meni ominaisuuksien tekoon ja toinen puolikas kilpailusta käytettiin käyttöliittymän viilaamiseen.

Oli mielenkiintoista huomata, että harva kuitenkaan edes huomasi kaipaavansa karsittuja ominaisuuksia vaan viimeistelty kokonaisuus oli se joka sai huomion. Edelleen viikkoja kisan jälkeen, suhteessa käyttäjämääriin juuri kukaan ei huomauttele puuttuvista ominaisuuksista.

Muista viilata! Vähemmän kuraa, enemmän huomiota.

Voit halutessasi lukea lisää Splendid Bacon projektista englanninkielisestä blogistamme.

Keskustele Kommentit